Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Bert Jonk Autoverhuur

Huurperiode:
Wij verhuren auto's / trailers per kalender dag en niet per 24 uur. Onze kalenderdag begint om 08.00 uur en eindigt uiterlijk om 07.30 de volgende ochtend. Na sluitingstijd kunt u de auto parkeren, afsluiten en de sleutel in de sleutelkluis deponeren. Mocht de auto / trailer de avond voorafgaande aan de huurperiode beschikbaar zijn, dan mag deze worden opgehaald tussen 17.00 en 18.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Doorverhuren van de huurvoertuigen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder.

Reserveren:
U kunt uw huurauto op drie manieren bij ons reserveren: aan de balie bij onze vestigingen of per telefoon 088-374.59.00 of per internet.

Openingstijden.

Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur*.
Zondag op afspraak

Auto terug na sluitingstijd:
Bent u na onze sluitingstijd terug met onze huur auto plaats deze dan op ons parkeer terrein en sluit deze dan af. Deponeer de sleutels in onze sleutel kluis. Let op: de auto moet wel terug binnen uw huurperiode anders worden er extra kosten in rekening gebracht. Verlenging van de huurperiode is alleen mogelijk na toestemming van onze medewerkers.

Brandstof:
De brandstofkosten zijn voor de huurder. U krijgt de auto vol mee en deze dient vol terug te worden gebracht. Wij kunnen de auto op onze vestiging tanken in Purmerend , Oude Meer en op Zwaag.

Inzittendenverzekering voor de prijs van:
Personenauto's € 2,80 p/dag, € 14,00 p/week
Personenbussen en rolstoelbussen € 4,50 p/dag, € 22,50 p/week
Bestel- en vrachtwagens € 2,80 p/dag, € 14,00 p/week

Trekhaak:
Wij verhuren ook auto's met trekhaak. De kosten zijn € 9,50 p/dag tot een max van € 66,50 p/huurperiode, excl BTW.

Bekeuringen / beschikkingen
En de daar uitvloeiende behandelingskosten met een minimum van € 15,00 komen voor rekening van de huurder / bestuurder.

Wegenwacht ANWB:
Bert Jonk Autoverhuur is lid van de ANWB wegenwacht. Deze is bereikbaar onder telefoon nummer 0592-390075. Vanuit het buitenland belt u 0031-592-390075. Vermeld dat het om een huurauto gaat en geef het kentekennummer door. Hulp is niet altijd gratis, kosten kunnen worden verhaald op de huurder. Denk dan aan hulp bij een lekke band, zonder brandstof staan minimale kosten € 150,00 per gebeurtenis. In Albanië, Armenië, Georgië, Azerbeidzjan en Marokko wordt zover ons bekend geen wegenwachthulp geboden en krijgt u ook geen vervangende auto.

Winterbanden:
In sommige landen is het gebruik in de winter van winterbanden of sneeuwkettingen verplicht. In de meeste gevallen kunnen wij die tegen een geringe vergoeding voor u regelen.

Eurovignet:
Alle auto's van Bert Jonk Autoverhuur boven de 12 ton zijn voorzien van een eurovignet. Bij gebruik van getrokken materieel dient de huurder voor eigen rekening zelf een eurovignet aan te schaffen.

CCVB-Diploma / code 95:
Vanaf september 2009 geeft het CCV geen chauffeursdiploma meer af maar een code op uw rijbewijs vervangt het CCV-B diploma. Deze code 95 is 5 jaar geldig. Deze code heeft u nodig voor het besturen van een motorvoertuig waarvan de maximum massa meer bedraagt dan 3500 kg.

Schade eigen risico:
Elke auto heeft een standaard eigen risico. Deze staat vermeld op onze prijslijst de bedragen zijn excl. 21% BTW. Schade dient u te melden bij ons kantoor binnen 24 uur.(zie artikel 8 Bovag) Bij nalatigheid schade draait u op voor de gehele schade aan de auto / trailer. Er gelden afwijkingen in het overeengekomen eigen risico voor bovenhoofdse schade zie Bovag voorwaarden.

Eigen risico bovenhoofdse schade
Particulier: € 1.500,00
Bedrijf: €5.000,00

Verhuurder kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade aan de lading of andere vervoerde zaken, ongeacht de wijze waarop deze schade tot stand is gekomen. Schade aan banden door inrijding van buitenaf komt voor rekening van de huurder.

Schade getrokken materieel:
Het getrokken materieel wordt excl. verzekering verhuurd. U bent daarom zelf volledig aansprakelijk voor alle WA + Casco schades. u dient zelf een WA + Casco verzekering af te sluiten en een verzekeringsbewijs voor vertrek aan ons te overleggen. Als u per dag of per week een premie betaald komt deze verzekerings plicht te vervallen. Uw eigen risico is dan € 1600.00 per schade geval (n.v.t. bovenhoofdse schades).

Borg:
Bij het afhalen van de auto betaald u vooraf de ingeschatte huursom incl. de borg. De borg dient te worden betaald d.m.v. een creditcard of per pinpas , in sommige gevallen is een credit card verplicht. U kunt u niet per kas betalen. U krijgt het restant van de borg dan ook per bank terug hier voor worden geen kosten aan u doorbelast. U krijgt u de factuur opgestuurd per mail of per post. Terug storten van de borg gebeurd via onze administratie binnen 5 werkdagen na inlevering van de huurauto.

Legitimatie:
Altijd een geldig rijbewijs bij vertrek en als nodig vragen we u een paspoort mee te brengen of een adreslegitimatie in de vorm van een bank afschrift niet ouder dan 40 dagen. Voor bedrijven geld ook een KvK inschrijving mee te nemen niet ouder dan 6 maanden. Bert Jonk Autoverhuur behoudt zich het recht om in voorkomende gevallen de auto niet te verhuren zonder opgaaf van een reden.

Merk / type:
Het is niet altijd mogelijk om u het juiste model of type te geven wat u uitgezocht heeft. We doen daar natuurlijk wel ons best voor.

Buitenland:
Normaal mogen onze auto's uitsluitend binnen Nederland worden gebruikt. Als u met onze auto tot 3500 kg naar het buitenland gaat moet er een auto hulpverzekering worden afgesloten deze kost u € 22,40 incl. 21% BTW, per periode. Voor diverse landen gelden afwijkende voorwaarden voor Roemenië, Albanië, Armenië, Gerorgië, Polen, Bosnië, Kroatië, Sloveniv, Azerbeidzjan en Marokko geldt een extra verzekeringspremie van € 20,00 per dag extra.

Let op vrachtwagens (boven de 3500 kg) voor België dient u tol te betalen door middel van een on board Unit (OBU) deze is te verkrijgen bij een service punt zie www.satellic.be/nl/service-points dit moet de huurder zelf regelen. Voor Duitsland , Zweden , Noorwegen , Denemarken en Oostenrijk dient u een maut kastje te gebruiken voor vrachtwagens boven de 12 ton. Eventuele kosten c.q. boetes komen voor rekening van de huurder.

Maut tolheffing:
Bij verhuur van tolplichtige voertuigen en gebruik daarvan in Duitsland, komt de tol voor rekening van de huurder en deze dient uitsluitend te worden voldaan bij een tolterminal. In sommige voertuigen van Bert Jonk zit een kastje ingebouwd en hoeft u dit niet zelf te regelen. We belasten de gemaakte kosten aan u door minimale kosten voor gebruik kastje zijn € 25.00 verder betaald u per km informeer bij u verhuurder of u huurvoertuig zoon kastje heeft.

Verklaring buitenland:
Voor Estland, Letland en Marokko moet u zover ons bekend een verklaring hebben waarin staat dat u gemachtigd bent met ons voertuig daar te rijden. Wij raden u aan tijdig bij de betreffende consulenten te informeren naar de juiste documenten.

Tachograaf:

Bij voertuigen uitgerust met een digitale tachograaf is de bestuurder verplicht over een chauffeurskaart te beschikken en deze te gebruiken. Eventuele kosten c.q. boetes voortvloeiende uit het niet gebruiken van deze chauffeurskaart komen voor rekening van de huurder.

Schoonmaakkosten:
Er mag niet worden gerookt in de auto's. Wordt er toch gerookt en bij extreme vervuiling worden deze kosten separaat bij de huurder in rekening gebracht.

Bovag:
Op al onze huurovereenkomsten zijn de algemene huurvoorwaarden van de Bovag van toepassing. Aanvullende zijn deze Bert Jonk Bovag autoverhuur voorwaarden van kracht volgens bovenstaande opstelling. Voor bedrijven zijn huurvoorwaarden zakelijke markt van toepasing.

Annuleren:

Voor annuleringen van de huurperiode worden kosten in rekening gebracht. Hier gelden de algemene huurvoorwaarden van de Bovag voor.

Elena:
Waarschuwingssysteem van de Bovag: Elena

Informatie:
Al onze informatie is onder voorbehoud van zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Huurlocaties

Bert Jonk

Openingstijden

Maandag

08:00 - 18:00

Dinsdag

08:00 - 18:00

Woensdag

08:00 - 18:00

Donderdag

08:00 - 18:00

Vrijdag

08:00 - 18:00

Zaterdag

08:00 - 17:00

Zondag

gesloten