Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Mocht u een vraag hebben die hieronder niet beantwoordt wordt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Reserveren

Zijn alle huurautos direct beschikbaar?

Om er zeker van te zijn dat de door u gewenste huurauto beschikbaar is, is het raadzaam om zo vroeg mogelijk voor de geplande vertrekdatum te reserveren. Onze vestigingen kunnen u exact vertellen welke auto’s er beschikbaar zijn in de gewenste huurperiode.

Als u via de website reserveert dan is uw reservering pas officieel nadat een medewerker van Bert Jonk deze verwerkt heeft. U krijgt hierna een reserveringsbevestiging met reserveringsnummer.

Is mijn online reservering direct vastgelegd?

Uw online reservering wordt vastgelegd op het moment dat deze persoonlijk door een van onze medewerkers is behandeld. U ontvangt dan een e-mail met de bevestiging van uw reservering en een reserveringsnummer.

Waar kan ik een auto reserveren?

U kunt een auto telefonisch, aan de balie of via de website reserveren.

Waarom is mijn auto wel beschikbaar via internet, maar niet als ik met een vestiging bel?

Onze website geeft ons wagenpark weer, de website is echter niet dynamisch en houdt geen rekening met de beschikbaarheid.

Wij hebben echter voldoende voorraad om u van dienst te kunnen zijn. Wanneer u ruim van te voren reserveert kunnen wij u een geschikte auto leveren. Wilt u een specifiek type? Bel dan voor meer informatie één van onze vestigingen.

Hoeveel uur van tevoren moet ik mijn huurauto via internet reserveren?

Wij hanteren geen minimale reserveringstijd. Echter is de kans dat de door u gewenste auto daadwerkelijk beschikbaar is groter op het moment dat u ruim van te voren uw reservering doet. Bel voor de zekerheid met één van onze vestigingen.

Moet ik meteen betalen als ik een auto voor een langere periode reserveer?

Indien u voor een langere periode, bijvoorbeeld een vakantie, een auto wilt huren dan betaald u een aanbetaling van minimaal € 250,-. Het resterende huurbedrag en de borgsom betaald u wanneer u de auto komt ophalen.

Ik wil een auto reserveren via de website. Heb ik hiervoor een login en wachtwoord nodig?

Via onze website kunt u direct online uw reservering maken. Wanneer u dit voor de eerste keer doet dient u uw contactgegevens in te vullen. Bij deze contactgegevens dient u een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven die u kunt gebruiken voor toekomstige online reserveringen.

Waarom ontvang ik geen email met mijn vergeten gebruikersnaam en/of wachtwoord?

Het kan zijn dat onze email met uw inloggegevens rechtstreeks in uw spambox terecht is gekomen of automatisch is verwijderd.

Voordat u gaat huren

Moet ik mij identificeren als ik een auto kom huren?

Ja, u dient zich te kunnen identificeren met een geldig rijbewijs en adreslegitimatie niet ouder dan 30 dagen. Onze medewerkers hebben het recht om u om een extra legitimatie te vragen.

Is huur voor een halve dag mogelijk?

Ja dat is mogelijk, maar alleen na overleg met één van onze vestigingen en als u op de dag zelf de reservering maakt. Het is overgens niet mogelijk om in het weekend voor een halve dag een auto te reserveren.

1/2 dag huur is van 08.00 uur tot 12.00 of van 13.00 tot 17.00 uur max 4 uur.

Mogen anderen dan de hoofdhuurder in de huurauto rijden?

Ja dat is toegestaan mits zij in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De hoofdhuurder is verantwoordelijk voor eventuele schade.

Moet ik een geldig Nederlands rijbewijs hebben?

Ja, u dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een geldig buitenlands rijbewijs is ook toegestaan. U dient zich dat wel te kunnen identificeren met een extra legitimatiebewijs.

Kan ik een auto huren wanneer ik nog geen 21 jaar ben?

Ja, je kan bij Bert Jonk Autoverhuur een auto huren vanaf 18 jarige leeftijd. Mits in het bezit van een geldig rijbewijs.

Welke leeftijdsbeperkingen gelden bij huur van een auto?

Er gelden geen leeftijdsbeperkingen.

Hoe lang dien ik in het bezit te zijn van een rijbewijs om een huurauto te mogen huren?

De lengte van het rijbewijsbezit speelt geen rol wanneer u een auto wilt huren.

Wat is inclusief en exclusief bij de huur van een auto?

Bij verhuringen is de prijs van de huurauto inclusief BTW, WA-verzekering, Standaard eigen risico en aangegeven vrije kilometers.

De prijs van de huurauto is exclusief brandstofkosten, aanvullende verzekeringen, verlaging eigen risico, borg, extra accessoires.

Over Bert Jonk

Is Bert Jonk een betrouwbare autoverhuurder?

Ja, Bert Jonk is een betrouwbare autoverhuurder. Wij zijn namelijk lid van brancheorganisatie BOVAG. Als lid moeten wij voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Bert Jonk wordt regelmatig gecontroleerd op deze punten.Wij bestaan dan ook al meer dan 50 jaar 1963 / 2013 als autoverhuurbedrijf.

Hoe neem ik contact met jullie op?

U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier. Daar vindt u ook de telefoonnummers van onze vestigingen.

Vestigingen

Waar kan ik de vestigingen van Bert Jonk vinden?

Bert Jonk Autoverhuur heeft vestigingen in Zwaag (Hoorn), Purmerend en Oude Meer (Schiphol). Kijk voor onze adresgegevens op de contactpagina.

Wat zijn de openingstijden van Bert Jonk Autoverhuur?

De openingstijden van onze vestigingen zijn van maandag tot en vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn wij geopend van 8.00 uur tot en met 17.00 uur.

Tijdens feestdagen zijn wij gesloten of hebben we aangepaste tijden.

Wij zijn telefonisch te bereiken op maandag tot en vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag van 8.00 uur tot en met 17.00 uur.

Als de huurauto e.v. de avond voor uw huur periode beschikbaar is kunt u deze kosteloos de avond er voor ophalen u kunt hierover met ons bellen.

Wagenpark

Zijn alle huurauto’s beschikbaar?

Om er zeker van te zijn dat de door u gewenste huurauto beschikbaar is, is het raadzaam om zo vroeg mogelijk voor de geplande vertrekdatum te reserveren. Onze vestigingen kunnen u exact vertellen welke auto’s er beschikbaar zijn in de gewenste huurperiode.

Als u via de website reserveert dan is uw reservering pas officieel nadat een medewerker van Bert Jonk deze verwerkt heeft. U krijgt hierna een reserveringsbevestiging met reserveringsnummer.

Zijn de auto’s uitgerust met winterbanden?

In de winterperiode zijn diverse auto’s uitgevoerd met winterbanden. Neem telefonisch contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie. U kunt tegen een geringe vergoeding een auto huren met winterbanden.

Zijn de huurauto’s voorzien van reclame?

Ja, onze  busjes, koelwagens en vrachtauto’s zijn voorzien van reclame. Wij hebben ook reclamevrije auto’s. Personenauto's en sommige personenbussen zijn reclame vrij. Neem telefonisch contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie.

Welke laadvermogens hebben de vrachtwagens?

Onze vrachtwagens hebben een laadvermogen variërend van 600 kilo tot 13.000 kilo. Kijk in de categorie Vrachtwagen voor de details per voertuig. Of bel met één van onze vestigingen.

Wat is de kwaliteit van het wagenpark?

Ons wagenpark is in uitstekende conditie. De huurauto’s worden goed technisch onderhouden. Ze worden altijd voor een nieuwe verhuring goed schoongemaakt en gecontroleerd. Bert Jonk is lid van brancheorganisatie BOVAG. Wij worden door BOVAG regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en service.

Kan ik een auto met een trekhaak huren?

Ja, een auto huren met trekhaak kan op aanvraag. We hebben een beperkt aantal personen- en bestelauto’s in ons wagenpark met een trekhaak. Bel voor specifieke informatie met één van onze vestigingen.

Kan ik een bestel- of vrachtauto huren voor een verhuizing?

Ja, onze bestel- en vrachtauto's zijn uitermate geschikt voor verhuizingen. Als particulier kunt alleen geen vrachtauto huren, aangezien u hiervoor een speciaal rijbewijs nodig heeft.

In de categorie Bestelauto’s Rijbewijs B vindt u geschikte verhuisauto’s. Die bestelauto’s, met een inhoud van 3 m³ tot 20 m³, mag u met B-rijbewijs rijden.

Beschikken jullie over verhuisauto’s?

Ja, onze bestelauto’s met een inhoud van 20 m³ of meer zijn uitgerust met een laadklep. Kijk voor meer informatie in de categorie Bestelauto’s Rijbewijs B.

Heb ik een chauffeurspas nodig bij het huren van een vrachtauto?

Chauffeurs pas ook wel tachograafkaart genoemd, deze is verplicht voor elke bestuurder die een vrachtwagen bestuurd met een digitale tachograaf. Zelfs in sommige gevallen voor rijbewijs B of BE als het voertuig een MTM heeft van meer dan 3500 kg. Al onze vrachtwagens beschikken over een digitale tachograaf. Indien u bij een controle de chauffeurspas niet kan tonen, loopt u het risico bekeurd te worden.

Wat is Code 95 en heb ik dat nodig om een vrachtwagen te huren?
Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is 5 jaar geldig. Elke chauffeur is zelf verantwoordelijk of hij wel of geen code 95 nodig heeft voor het besturen van een vrachtauto.
Wanneer heb ik een C1 of een C rijbewijs nodig?
C1 rijbewijs is nodig voor een vrachtauto tot 7500 kg en boven de 7500 kg is een C rijbewijs nodig, dit is het lege gewicht plus het max. laadvermogen van het voertuig.

Tarieven

Wat kost het huren van een auto voor een bepaald aantal dagen in Nederland?

Kijk voor een indicatie van de totale kosten van het huren van een auto op de website. Vul bij de desbetreffende auto uw huurperiode in en ons systeem geeft u direct een indicatie.

Voor een huurperiode van een maand of langer kunt u contact met ons opnemen voor aangepaste tarieven.

Wat wordt beschouwd als een huur dag?

Een huur dag is een kalenderdag. Deze begint om 8.00 uur ’s ochtends en eindigt om 23.59 uur ’s avonds.

De tarieven worden berekend per kalenderdag. Dit betekent dat u de auto op dezelfde dag retour dient te brengen, anders zal er een extra dag in rekening worden gebracht. Verlenging van de afgesproken huurperiode is mogelijk in overleg.

Kunnen bedrijven ook een auto huren op basis van alle kilometers vrij?
Wij hebben zomer,- en winteraanbiedingen. Deze tarieven zijn gemaakt inclusief kilometer vrij. Het is niet mogelijk gebruik te maken van deze aanbiedingen voor bedrijven met commerciële doeleinden (bijv. reisorganisaties , touroperators en taxibedrijven).

Eigen risico en borg

Wat houdt een eigen risico in?

Elke auto heeft een standaard eigen risico. Deze staat vermeld vermeldt bij de specificaties van de auto die u wilt reserveren. De bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Schade dient u binnen 24 uur te melden bij de desbetreffende vestiging. Bij nalatigheidsschade draait u op voor de gehele schade aan de auto en/of trailer. Zie ook de algemene voorwaarden.

Wat is mijn eigen risico?

Uw eigen risico verschilt per auto.

 • Voor personenauto’s geldt een eigen risico van € 635,-.
 • Voor personenbusjes geldt een eigen risico van € 850,-.
 • Voor rolstoelbussen geldt een eigen risico van € 850,-.

De eigen risico voor bestelbussen, bakwagens, koelwagens, vrachtwagens en trailers varieert van € 950,- tot € 1600,-.

Eigen risico bovenhoofdse schade consument € 1500,00 niet consument (bedrijf) € 5000,00 zie Bovag huurvoorwaarden.

Deze tarieven zijn op basis van daghuur. Voor informatie en de voorwaarden kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen.

Kan ik mijn eigen risico af kopen?

Nee, het is alleen mogelijk om het eigen risico te verlagen. Dit geldt niet voor bovenhoofdse schade. Eigen risico bovenhoofdse schade voor particulieren bedraagt € 1.500,-. Voor bedrijven is het € 5.000,-.

Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Moet ik borg betalen bij het huren van een huurauto?

Ja, voor het huren van een voertuig moet er een waarborgsom worden betaald. De hoogte van de borg is afhankelijk van het gehuurde voertuig:

 • Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 250,-.
 • Voor bestelauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 350,-.
 • Voor vrachtauto’s rijbewijs C bedraagt de minimale waarborgsom € 600,-.

De borg dient op de vestiging te worden voldaan, dit geldt ook voor reserveringen die online of via een van de vestigingen zijn gemaakt.

In al onze vestigingen kunt u de borg met pin of met credit card betalen.

De borg zal na verrekening van overige kosten zoals brandstofkosten of extra gereden kilometers binnen 10 werkdagen retour worden gestort indien u de auto schadevrij bij ons inlevert.

Verzekering

Is de huurauto volledig verzekerd?

Al onze auto’s zijn WA verzekerd met een eigen risico. Het eigen risico kunt u verlagen door middel van onze verzekering.

Voor vragen of voor het afsluiten van onze verzekeringen kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen.

Verhuurder kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade aan de lading of andere vervoerde zaken, ongeacht de wijze waarop deze schade tot stand is gekomen. Schade aan banden door aanrijding van buitenaf komt voor rekening van de huurder.

Zijn de inzittenden ook verzekerd?

Nee, inzittenden zijn niet direct verzekerd. Wel kunt u voor € 2,80 per dag of € 14,- per week bij ons een schadeverzekering inzittende afsluiten. Dit geldt per auto.

Wat houdt een schadeverzekering inzittende in?
Een schadeverzekering Inzittende, komt tot uitkering wanneer een automobilist betrokken raakt bij een (ernstig) auto-ongeluk. Wanneer de bestuurder of een inzittenden blijvend invalide raakt of komt te overlijden, wordt er een vast bedrag uitgekeerd.
Wat houdt een ruit,- en bandverzekering in?

Met een ruit,- en bandverzekering bent u verzekerd tegen schade aan de banden en aan het ruit. Bijvoorbeeld een ster of een barst in het voorruit of een lekke, kapotte band.

Ophalen van de huurauto

Kan ik mijn huurauto buiten openingstijden ophalen?

Nee dat is niet mogelijk. Auto’s dienen uitsluitend tijdens onze openingstijden opgehaald te worden.

Krijg ik de huurauto volgetankt mee?
Ja uw huurauto krijgt u volgetankt mee. Zo kunt u direct naar uw bestemming gaan. Bij terugkomst tanken wij de huurauto voor u af op onze vestiging. Wij belasten u uitsluitend de brandstof en geen extra tankkosten. Bij vestiging Oude Meer dient u zelf benzine auto's te tanken.
Welke documenten moet ik kunnen overhandigen bij het ophalen van de huurauto?

Bij het afhalen van de auto moet u de volgende documenten meenemen. Deze dienen allen op naam te staan van de hoofdbestuurder. Bert Jonk behoudt zich het recht voor om vooraf de gegevens te controleren:

Huurders met een woonadres in Nederland:

 • Geldig rijbewijs.
 • Een adreslegitimatie in de vorm van een bank- of giroafschrift, loonstrook, uittreksel bevolkingsregister, afschrift van telefoonabonnement vaste telefonie of afschrift van een telefoonabonnement GSM. Dit document mag niet ouder zijn dan 30 dagen.
 • Voor het besturen van een vrachtauto rijbewijs C dient u in het bezit te zijn van een chauffeurspas.
 • Bedrijven dienen een uittreksel van de Kamer van Koophandel mee te nemen.

Huurders met een woonadres in het buitenland:

 • Geldig rijbewijs.
 • Een geldig internationaal rijbewijs, in de Nederlandse taal leesbaar.
 • Een geldig paspoort.

Een retourticket of adreslegitimatie van het verblijfadres in Nederland zoals een bevestiging van het hotel waar u verblijft.

Kan ik de gehuurde auto contant, met een pinpas of met een creditcard betalen aan de balie?

In onze vestigingen kunt u de borg uitsluitend per pin of met credit card betalen.

Komen jullie auto’s brengen?

Wij komen geen auto’s brengen naar particulieren. Voor bedrijven kan dit in overleg. Neem contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie.

Terugbrengen van de huurauto

Hoe kan ik de auto weer inleveren?
U kunt overdag uw auto’s bij ons inleveren. Na sluitingstijd kunt u de auto parkeren op de parkeerplaats en de autosleutel in onze sleutelkluis deponeren.
Komen jullie auto’s ophalen??

Wij komen geen auto’s ophalen van particulieren. Voor bedrijven kan dit in overleg. Neem contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie.

Kan ik de auto ook na sluitingstijd terugbrengen?

Ja, u kunt uw auto na sluitingstijd terugbrengen.  U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij de vestiging en de autosleutels inleveren via de sleutelkluis.

U blijft echter aansprakelijk voor de huurauto tot een medewerker van Bert Jonk de auto in ontvangst kan nemen. Dit gebeurt de volgende dag rond de openingstijd van de vestiging.

Mocht u vragen hebben bel dan met de desbetreffende vestiging.

Kan ik een auto bij een andere Bert Jonk vestiging terugbrengen dan waar ik deze opgehaald heb?

Ja, dat is mogelijk tegen geringe kosten mits het vooraf is besproken. Bel met één van onze vestigingen voor meer informatie.

Moet ik de huurauto met een volle tank terugbrengen?

Bij terugkomst tanken wij de huurauto voor u af op onze vestiging. Wij belasten u uitsluitend de brandstof en geen extra tankkosten. Bij vestiging Oude Meer dient u zelf benzine auto's te tanken.

Hoe verlening ik de huurperiode

Verlening van de huurperiode is mogelijk na telefonisch contact te hebben gehad met onze vestiging en toestemming te hebben gehad van onze medewerker. Verder dient u langs te komen om de huur van de verlening te betalen en een nieuwe huurovereenkomst te ondertekenen.

Huren in Nederland

Is alleen op zondag huren ook mogelijk?

Dit is alleen mogelijk als u de reservering op de zaterdag ervoor maakt. De auto kan dan aan het eind van de dag op zaterdag worden opgehaald.

Dit is uitsluitend mogelijk bij de vestiging Zwaag, Purmerend en. Bel voor meer informatie met één van onze vestigingen.

Wanneer betaal ik mijn huurauto?

U betaald uw huurauto aan de balie bij het ophalen.

U kunt de huur in al onze vestigingen met pin of credit card betalen.

Buitenland

Mag ik met mijn huurauto naar het buitenland?

Ja, u mag met uw huurauto naar het buitenland mits u dat voor vertrek heeft aangegeven. Het is wel verplicht om de autopechhulp verzekering af te sluiten.

Deze bedraagt € 22,40 inclusief BTW per periode. Voor diverse landen gelden afwijkende voorwaarden. Voor Marokko, Roemenië, Albanië, Armenië, Georgië, Polen, Bosnië, Kroatië, Slovenië en Azerbeidzjan geldt een extra verzekeringspremie van € 20,- per dag extra.

Gelden in het buitenland dezelfde huurvoorwaarden als in Nederland?

Ja, in het buitenland zijn dezelfde voorwaarden geldig als in Nederland. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Ik wil graag met een huurauto van Bert Jonk reizen naar een Umweltzone in Duitsland. Kan dat?

Ja, dat kan. Enkele van onze auto’s hebben een milieusticker. U mag een milieuzone alleen inrijden wanneer uw auto zo’n milieusticker heeft. De milieustickers kunt u kopen bij Duitse benzinepompen. Ook kunt ze bij de ANWB online aanvragen, of in een ANWB-winkel kopen.

Voor welke landen is een internationaal rijbewijs noodzakelijk?

Als u tijdelijk (minder dan 6 maanden) verblijft in een land buiten de EU, heeft u mogelijk een internationaal rijbewijs nodig. U kunt dit navragen bij de ambassade van het betreffende land.

Verblijft u tijdelijk in een land binnen de EU, dan is een geldig Nederlands rijbewijs genoeg.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.

Accessoires

Worden de auto’s verhuurd met een navigatiesysteem?

Er zijn huurauto's die een navigatie hebben. Deze informatie staat bij het type auto vermeld.Het is ook mogelijk om een los navigatiesysteem te huren. Voor de prijs van € 9,50 per dag of € 49,50 inclusief BTW per week.

Zijn er kinderzitjes beschikbaar?

Ja er zijn kinderzitjes beschikbaar.

Verhuurd Bert Jonk sneeuwkettingen?

Ja, voor onze eigen auto’s kunt u sneeuwkettingen huren. De kosten hiervan bedraagt € 25,89 inclusief BTW per huurperiode.

Verhuren jullie ook een skibox met dakdragers?

Ja, u kunt bij ons een skibox inclusief dakdragers huren. De kosten hiervoor zijn € 95,- inclusief BTW per huurperiode.

Lease

Wat is de minimale shortlease periode?

De minimale shortlease periode is 1 maand. Vraag één van onze vestigingen naar de voorwaarden.

Wat is de maximale shortlease periode?

De maximale shortlease periode is 3 jaar. Vraag één van onze vestigingen naar de voorwaarden.

Mag ik met een shortlease auto ook naar het buitenland?

Ja, dat is mogelijk mits u dit vooraf overlegt.

Schade aan de auto

Wat moet ik doen in geval van schade?

In het geval van schade dient u dit ons binnen 24 uur te melden. Vul het schadeformulier in aan de voor-en achterkant en lever deze voorzien van een handtekening zo spoedig mogelijk in bij de desbetreffende vestiging.

Bij het ontbreken van een schadeformulier is de huurder volledig aansprakelijk voor de gehele schade. Lek of kapot gereden banden komen ook voor rekening van de huurder, tenzij deze een ruit/band verzekering heeft afgesloten.

Wat moet ik doen in geval van diefstal?

In het geval van diefstal dient u dit bij ons te melden. U dient zelf binnen 24 uur aangifte te doen bij de politie en de politieaangifte inclusief sleutels bij de desbetreffende vestiging af te geven.

Pech onderweg

Wat moet ik doen in geval van pech?

In het geval van pech kunt u dit tijdens openingsuren melden bij één van onze vestigingen. Wij kunnen u dan informeren wat er moet gebeuren.

Daarnaast is Bert Jonk met al zijn auto’s lid van de ANWB Wegenwacht. Deze is bereikbaar onder telefoonnummer in Nederland 0592-390075 en vanuit het buitenland +31 592-390075. Vermeld dat het gaat om een huurauto en geef het kentekennummer door. Gebruik altijd ons bedrijfslidmaatschap. Hulp is namelijk niet altijd gratis.

Eventuele kosten van reparaties e.d. kunnen dan ook aan u worden doorbelast.

Kosten, facturatie en doorbelastingen

Waarom ben ik belast voor een extra dag?

Wanneer u bent belast met een extra dag dan heeft u uw huurauto niet op tijd ingeleverd. Bel voor meer in formatie met de desbetreffende vestiging.

Kan ik een kopie van mijn factuur krijgen?

Ja, u kunt een kopie van uw facturen krijgen. Vraag ernaar bij de desbetreffende vestiging.

Berekent Bert Jonk reserveringskosten?

Nee, wij rekenen geen reserveringskosten.

Hoe werkt de facturatie?

Aan het einde van de huurperiode ontvangt u de totaalfactuur.

Klachten

Hoe kan ik een klacht indienen?

Indien u een klacht heeft kunt u die per post of e-mail indienen bij de desbetreffende vestiging. Zie de contactpagina voor onze contactgegevens.