Wat te doen bij pech aan jouw huurvoertuig?

In het kort...

Wat te doen bij pech aan jouw huurvoertuig?

Wij begrijpen we dat pech onderweg vervelend is. Bel ons meteen voor pechhulp en blijf kalm en veilig op een geschikte plek staan. Volg de instructies van onze pechhulpdienst nauwkeurig op. Documenteer het incident door foto's te maken en zorg ervoor dat we je kunnen bereiken. Overweeg ook om onze pechhulp service af te sluiten voor gemoedsrust. We bieden snelle respons en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je snel weer op weg bent. Wij staan we altijd voor je klaar om je te helpen en je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Men denkt vaak dat pech alleen voorkomt bij oudere en slecht onderhouden voertuigen. Dat is helaas niet juist.

Laatst hadden wij een nieuwe auto (< 3.000 kilometer) meegegeven aan een klant voor een reis naar het buitenland. Net over de grens bij Oostenrijk, stopte de klant nog even bij een tankstation voor een broodje en een sanitaire stop. Toen hij de motor weer wilde starten, ging de motor echter niet meer aan.

Wat nu....?!

Oorzaken van pech

Autopech kan verschillende oorzaken hebben. Men denkt al snel aan mechanische problemen (lekkende koelvloeistof, oververhitte motor) en elektrische problemen (lege accu), maar ook een lekke band ligt altijd op de loer ([blogs/hoe-vervang-je-een-autoband](lees hier hoe je een autoband kunt vervangen)).

Het valt buiten de reikwijdte van dit artikel om op alle oorzaken in te gaan. Goed om te weten is dat de kans op autopech aanzienlijk kleiner is bij goed onderhouden voertuigen. Bij Bert Jonk Autoverhuur worden alle voertuigen iedere 10.000 km volledig nagelopen door onze interne monteurs. Hierdoor kun jij met een gerust hard een /bestelauto-huren, een /personenbus-huren of een [/koelwagen-huren](koelwagen huren).

Wat te doen bij pech aan jouw huurvoertuig?

Maak je geen zorgen. Pech komt voor en we gaan het samen oplossen. Of je nou een autohulpverzekering hebt afgesloten of niet. Volg de instructies hieronder.

Stap 1: Breng jezelf en jouw passagiers in veiligheid

Jouw veiligheid is prioriteit nummer een. Als je pech hebt met jouw huurvoertuig op de weg, blijf dan vooral kalm en zet de auto zo snel mogelijk aan de kant. Zet je alarmlichten aan om andere weggebruikers te waarschuwen en klap de gevarendriehoek uit.

Blijf vooral niet bij het voertuig staan, maar ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan.

Stap 2: Bel onze pechhulp

Neem onmiddellijk contact op met ons via tel:0883745900 en meld de pech. Geef ons de nodige details, zoals je locatie, het probleem dat je ervaart en eventuele specifieke informatie over de auto. We staan klaar om je te helpen en verdere instructies te geven.

Stap 3: Volg de instructies van onze pechhulpdienst

Zodra je ons hebt gecontacteerd, zal onze pechhulpdienst je begeleiden bij het oplossen van het probleem. Volg hun instructies nauwgezet op. Ze hebben ervaring in het omgaan met verschillende pechsituaties en zullen er alles aan doen om je snel weer op weg te helpen.

Stap 4: Documenteer de situatie

Maak foto's van het voertuig (mits veilig), inclusief eventuele schade aan de auto of andere relevante details. Dit kan later van pas komen bij het afhandelen van verzekeringen of claims.

Stap 5: Wees bereikbaar

Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent voor verdere communicatie. Bied ons een geldig telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken. We kunnen aanvullende informatie nodig hebben of je op de hoogte houden van de voortgang van de pechhulp.

tim-mossholder-V37iTrYZz2E-unsplash.jpg

Wat kun je verwachten van de pechhulp bij Bert Jonk Autoverhuur

Bij Bert Jonk Autoverhuur streven we ernaar om je reiservaring zo aangenaam mogelijk te maken. In het geval van onze klant in Oostenrijk, hebben wij voor hem een taxi geregeld voor het laatste deel van zijn reis. Ondertussen zijn wij gelijk gaan rijden met een oplegger plus vervangende auto, zodat de klant de volgende ochtend weer zorgeloos verder kon reizen.

Alle kosten werden betaald door ons. Je vraagt je vast af of jij in zo'n situatie ook bovengenoemde service en alle kosten vergoedt krijgt. Hieronder lees je waar je recht op hebt.

Recht op hulp

Iedereen heeft bij ons recht op telefonische hulp. Wij spreken de situatie met u door en zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk weer op weg kunt. Hieronder valt ook het regelen van een vervangende huurauto.

Kosten vergoeding (autohulpverzekering)

Bert Jonk Autoverhuur vergoedt alle kosten die redelijkerwijs verband houden en gemaakt moeten worden om de pechsituatie op te lossen. Hieronder valt de vervangende huurauto, reparatie van de bestaande huurauto en een eventueel noodzakelijke extra hotel overnachting. Hiervoor is wel vereist dat je een autohulpverzekering hebt afgesloten en geen sprake is van een ongeval. Deze verzekering is ook verplicht voor reizen naar het buitenland.

Heb je geen autohulpverzekering, dan vergoeden wij in de regel geen kosten. Uiteraard gaan wij u wel zo goed mogelijk helpen.

Conclusie

Pech aan jouw huurvoertuig komt helaas voor. In dit artikel heb je gelezen wat je moet doen als je onderweg pech hebt met jouw huurvoertuig.

Breng jezelf eerst in veiligheid en neem daarna contact met ons op. Wij gaan er samen voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer verder kunt. Met een afgesloten autohulpverzekering worden jouw kosten ook nog eens vergoed.

Pech onderweg?

Neem contact op met het Bert Jonk Service team!

Bel: 088-3745900